Jūs esate čia:

PradžiaNaujienosNaujienosPROLog
11 0

Paskelbė  data Naujienos

NAUDOKIME ENERGIJĄ TAUPIAI



  • PROLog
    • Tiksliai pagal poreikius valdyti apšvietimą gali tik elektronika. Tam ir skirti judesio sensoriai. Kokybiškam apšvietimo valdymui būtini preciziniai judesio sensoriai (dar vadinami „būvio sensoriais“), atitinkantys pačius aukščiausius reikalavimus:
      – tikslus ir patikimas judesio registravimas, net sėdint
      – sensoriaus jautrumo zona turi atitikti tipinei patalpai
      – tinkamumas įvairaus tipo zonoms (koridoriai, darbo zonos, …)
      – apšvietimo ir HVAC įrenginių valdymo galimybė
      – galimybė palaikyti pastovų apšvietimo lygį, derinant natūralią šviesą su dirbtine DIM ar DALI pagalba
      – sujungimo į grupes Master/Slave, Master/Master galimybės ir t.t.

      Tik nepriekaištingai veikiantys sensoriai užtikrina maksimalias elektros energijos santaupas. Tačiau tokie sensoriai yra brangesni už buitiniam naudojimui skirtus analogus.
      Kadangi elektros energijos sutaupymui reikalingos investicijos – ne tik senų šviestuvų pakeitimas į naujų technologijų analogus, bet ir į kokybiškus judesio sensorius, valdančius apšvietimą pagal poreikį ir išorines sąlygas, todėl galutinį nuosprendį dėl apšvietimo sistemos renovacijos tikslingumo galima padaryti tik palyginus investuotinas lėšas su sutaupytinais kaštais, t.y. per investicijos atsiperkamumo trukmę. Ir jeigu investicijos dydį galima iš anksto tiksliai suskaičiuoti, parenkant įvairių konstrukcijų šviestuvus ir judesio sensorius, tai nustatyti elektros energijos santaupas realiame objekte galima tik išmatavus sekančius parametrus:

      – kiek laiko patalpoje buvo žmonės,
      – kiek laiko buvo įjungtas dirbtinis apšvietimas,
      – ar jis buvo būtinas,
      – kokio lygio buvo natūralus apšviestumas (jeigu patalpoje toks yra).

      Tik turint šiuos duomenis galima nustatyti tikslias elektros energijos santaupas bei investicijos atsiperkamumo trukmes panaudojant įvairių konstrukcijų bei modifikacijų šviestuvus ir judesio sensorius.
      Tokį matavimo prietaisą „PROLog“ sukonstravo ir pagamino sensorinės technikos lyderis – Vokietijos firma „STEINEL“, visame pasaulyje žinoma, kaip sensorinės technikos išradėja ir technologijos pradininkė.

  • Matavimas ir duomenys
    • Matavimo atlikimas
      Matuoklis PROLog instaliuojamas tose vietose, kuriose tikėtinas didelis energijos švaistymas dėl nepanaudoto dirbtinio apšvietimo. Vietų, kurių naudojimosi ir natūralaus apšvietimo santykis panašus atskirai matuoti nereikia. Informaciją apie skirtingai įrengtą dirbtinį apšvietimą esant panašiam naudojimui vėliau bus galima suvesti į programinę įrangą. Sistema skirta patalpų, kurių apšvietimas nėra valdomas sensoriais, matavimams. Matuojamoje patalpoje turi būti galimybė instaliavimo metu įjungti ir išjungti dirbtinį apšvietimą.


      Kokią informaciją teikia gauti skaičiavimai
      Peržiūrėkite ataskaitos iškarpą esančią žemiau:



Sensoriais valdomas apšvietimas taupo pinigus, nes išvengiama energijos švaistymo.
Norite sužinoti kiek !?
Susisiekite su mumis el.paštu arba telefonu

Komentuoti

7 + 5 =

*būtina